Populaire analist onthult nieuw Bitcoin-prijsmodel: Voorspelling stelt ‚Bullish Run a Month Away‘ voor

De populaire bitcoin-analist Willy Woo vertelde zijn 132.000 Twitter-aanhangers dat hij werkt aan een nieuw prijsmodel dat suggereert dat er een stierenrennen op komst is. In feite, zegt Woo het model suggereert bitcoin is dicht bij „een andere bullish run“ met „misschien nog een maand te gaan.“

De prijs van de bitcoin (BTC) is de laatste zeven dagen gedaald, omdat BTC de afgelopen week in totaal 2% heeft verloren. De waarde is heen en weer geslingerd tussen 8.800 dollar en meer dan 10.000 dollar per BTC. Op het moment van schrijven op zondag 27 juni 2020 schommelde de prijs tussen $9.010 en $9.150 gedurende de laatste 24 uur.

De $165 miljard marktwaardering, maakt nog steeds 63% uit van de volledige marktwaardering van alle 5.000+ crypto activa. Ondanks de neergang verwachten een aantal analisten dat er in de nabije toekomst een bullish run zal komen. Op zondag tweet Willy Woo (@woonomic), de bekende bitcoin chart analist en de medeoprichter van Hypersheet, dat hij een nieuw prijsmodel voor BTC aan het ontwikkelen is.

Dit is een nieuw model waar ik aan werk, het kiest het begin van exponentiële bull runs,“ tweette Woo. „Bitcoin was bezig met een bullish run totdat de COVID witte zwaan het feestje doodde. Dit model suggereert dat we dicht bij een andere bullish run zijn. Misschien nog een maand te gaan,“ voegde hij eraan toe.

Een andere grafiek, Woo zei dat de tweede grafiek „zeer duidelijk laat zien hoe [Covid-19] was een model te breken outlier.“ En een andere grafiek die Woo publiceerde, geeft aan dat „hoe langer deze stierenmarkt duurt om te eindigen, hoe hoger de piekprijs (Top Cap model). Een lange zijwaartse accumulatieband is uiteindelijk een goede zaak,“ benadrukte Woo verder.

Wat de medeoprichter van Hypersheet zijn 132.000 volgers van Immediate Edge vertelde, is dat zijn nieuwe model laat zien dat BTC „misschien“ ongeveer een maand verwijderd is van lift-off. Als het niet voor Covid-19 was, dan gelooft Woo dat de stierenmarkt al begonnen zou zijn.

Natuurlijk was niet iedereen het eens met de voorspelling van Woo en het bewijs dat voortkomt uit zijn nieuwe model. „Technische analyse werkt niet met BTC“, antwoordde Adam Bornstein aan Woo. „Er zijn te veel uitwisselingen met een te dun volume, te veel [arbitrage]-mogelijkheden en te veel ruis ingebouwd in elke beweging„, voegde Bornstein eraan toe.

Hoewel Woo opkwam voor zijn positie en de analist reageerde op de kritiek van Bornstein. „Ik zou het met u eens zijn voor intra-week bewegingen, maar deze grafiek is 8 [jaar] van macro, waar organische investering voorrang heeft,“ antwoordde Woo. Ondanks, Woo’s verdediging noemden sommigen nog steeds de voorspelling „hopium.“

Andere Bitcoin evangelisten zijn het ook niet eens met Woo’s voorspelling, zoals Tone Vays de International Business Times (Ibtimes) vertelde is er een kans dat „bitcoin’s prijs niet hoger zal zijn dan $10.000 tot 2021.“

„Zoals ik nu al maanden zeg, heb ik geen reden om weg te lopen van mijn voorspelling in het begin van het jaar dat Bitcoin vast komt te zitten tussen 6000 en 10.000 dollar voor het grootste deel van dit jaar,“ zei Vays tegen de nieuwszender. Natuurlijk, Ibtimes vermeldde ook dat Vays een duik naar $2.800 voorspelde voordat de beloning halvering plaatsvond, maar de voorspelling van de analist is nooit gebeurd.