Lyxbilar och 15 miljoner dollar i krypto beslaglagt i kinesisk arbitrage Scam Bust

Kinesiska myndigheter grep 15 miljoner dollar i krypto och flera superbilar efter bustråd.
Gruppen använde påstås en arbitrage-bedrägeri som lovade användare att förfalska Huobi Tokens.

Kinesiska myndigheter har enligt uppgift tagit över mer än 15 miljoner dollar i kryptotillgångar och 2 miljoner dollar i superbilar efter att ha begått en arbitrage-bedrägeri som säljer förfalskade tecken

Enligt en rapport från Kinas ministerium för allmän säkerhet arresterade polisen i staden Wenzhou 10 individer som är kopplade till att bedriva ett bedrägligt cryptocurrency-system. Rapporten hävdar att arbitrage-gruppen bedrog offer som använde smarta kontrakt för blockchain för att skapa falska kryptokurser.

Efter bysten tog myndigheterna grepp om bitcoin, eter och koppling till ett värde av över 100 miljoner yuan (15 miljoner dollar). Rapporten hävdar också att polisen tog beslag på flera superbilar, inklusive en Ferrari och en McLaren till ett värde av mer än 2 miljoner dollar, utöver den lyxvilla där svindlarna bodde.

De arresterade individerna hade enligt uppgift drivit ett smart avtalssystem sedan 2019, som annonserade en blockchain-produkt som påstod att generera Huobis ursprungliga token HT. Otankefulla konsumenter lovades att symbolerna skulle generera arbitragemöjligheter värda en avkastning på upp till 8%.

Ett offer, identifierat som Li i rapporten, anmälde först polisen efter att ha gått med i en Telegram-grupp som tillhör bedrägerikonstnärerna

Li berättade för myndigheterna

Enkelt uttryckt, du skickar en enhet av ETH till en angiven adress, du kommer att få 60 HT. Och sedan kan du sälja det för att få skillnaden.