Hackere ba Gaming Giant CAPCOM om å betale $ 11 millioner i Bitcoin Ransom

Ransomware-hackere har angivelig brutt serverne til spillgiganten CAPCOM. Hackerne har kommet ut for å be om 11 millioner i Bitcoin fra Resident Evil-skaperen eller risikere å miste dataene sine til publikum.

Ransomware-angrepet påvirket tilgangen til visse systemer som fil- og e-postservere, da den krypterte 1 TB sensitiv data.

De japanske utgivere og utviklere av videospill har utviklet flere multi-million selgende spillfranchise, inkludert Darkstalkers Street Fighter og Resident Evil.

Ifølge firmaet ble malware opprinnelig oppdaget mandag morgen, da den bekreftet at angrepet var forårsaket av uautorisert tilgang fra en tredjepart. Selskapet sa også at det måtte stoppe noen av sine interne nettverk for å forhindre større spredning av skadelig programvare i systemet.

„Capcom uttrykte sin dypeste beklagelse for eventuelle ulemper dette kan medføre for de forskjellige interessentene,“ sa selskapet på nettstedet sitt onsdag.

Selskapet sa også at det ikke er noen indikasjon på at kundedata eller detaljer ble brutt

Selskapet sa også at bruddet ikke vil påvirke tilgangen til forskjellige nettsider til firmaet eller påvirke forbindelsene for kunder som spiller spillene online.

For tiden sier CAPCOM at de rådfører seg med rettshåndhevelse for å iverksette tiltak for å gjenopprette systemene til normal kapasitet før angrepet.

Basert på rapportene fra Beeping Computer, brukte angriperne Ragnar Locker-løsepenger i cyberangrepet.

Ransomware distribuerer ransomware-nyttelast gjennom virtuelle maskiner, med angriperne kjent for sine angrepsmetoder for å kryptere nettverk etter å ha stjålet data.

Angripere som ber om $ 11 millioner i Bitcoin som løsepenger

Angrepsmetodene deres gjør det vanskelig for ofrene å gjenvinne nettverket sitt umiddelbart etter angrepet. Ifølge angriperen har de i besittelse av 1 terabyte data stjålet fra serveren. De krever omtrent $ 11 millioner dollar i Bitcoin som løsepenger, eller spillgiganten vil risikere å utsette de stjålne filene for publikum.

Bleeping Computer fikk tilgang til løsepenger som ble plassert på Capcoms systemer. I følge notatet har hackerne 1 TB bedriftsdata de stjal fra databasen. Dataene inkluderer taushetsavtaler, bedriftsavtaler og kontrakter, immateriell eiendom, økonomiske filer, bankoppgaver samt privat bedriftskorrespondanse (for eksempel revisjonsrapporter, markedsføringspresentasjoner og e-post).

Notatet inneholder også en lenke til Ragnar Locker Tor forhandlingsside og en annen lenke til den private datalekkasiden på løsepengesiden.

Dette er ikke første gang, ransomware-gjenger målretter mot videospillbedrifter, ettersom spillutviklere som Ubisoft og Crytek ble målrettet forrige måned av Egregor-ransomware-gruppen.