Edward Snowden bevestigt dat hij gelijk had over Bitcoin

De NSA-klokkenluider leidde aan zijn vier miljoen Twitteraars af dat hij in maart de bodem van Bitcoin noemde.

Amerika’s meest beruchte klokkenluider Edward Snowden wees er vandaag op zijn eigen manier op dat hij Bitcoin’s bottom in maart noemde. Dit komt omdat Bitcoin’s prijs boven de $19.000 blijft, bijna de hoogste die het ooit is geweest.

Hij tweette: „Bitcoin was ~5.000 dollar“, waarmee hij liet zien hoe ver het is gekomen sinds zijn eerste tweet.

De oorspronkelijke tweet van Snowden kwam toen de wereldwijde markt ineenstorting als gevolg van de uitbraak van het coronavirus de prijs van Bitcoin onder $5.000 duwde. Bitcoin had zijn grootste prijscrash in meer dan een jaar geleden, waarbij het in slechts 24 uur $22 miljard verloor van zijn marktkapitalisatie. Maar terwijl sommige mensen de onmiddellijke ondergang van Bitcoin noemden, bleef hij ferm optimistisch.

„Dit is de eerste keer in een tijdje dat ik zin heb om bitcoin bank te kopen. Die daling was te veel paniek en te weinig reden“, tweette Snowden op 13 maart.

De crypto begon echter vrij snel te herstellen, met als hoogtepunt de voortdurende prijsrally, die de recordhoogte van Bitcoin eind 2017 al heeft overschaduwd.

Vandaag wees Snowden er ook op dat de US-dollar het bijna niet zo goed heeft gedaan als het gedecentraliseerde alternatief.

„Ik dacht dat ik wist hoe slecht de tijden waren, maar toen vertelde mijn vrouw me dat ze de McChicken van het dollarmenu haalde“, tweette Snowden, en voegde eraan toe: „Vandaag heb ik geleerd dat de dollar sinds 2013 99,93% van zijn waarde heeft verloren (ten opzichte van Bitcoin)“.

Zoals Decrypt meldde, heeft Bitcoin ook meer dan verdrievoudigd zijn prijs ten opzichte van goud sinds de crash in maart. En toch zijn de grootste critici nog steeds niet overtuigd.